днес е посветена на 25-ата годишнина на Dir.bg. Тя събира водещи международни

...
 днес е посветена на 25-ата годишнина на Dir.bg. Тя събира водещи международни
Коментари Харесай

Dir.bg на 25: Топ експерти за трансформациите в дигиталната журналистика

 днес е посветена на 25-ата годишнина на Dir.bg. Тя събира водещи интернационалните и български специалисти в медиите и технологиите, анализатори на публика и бизнес, с цел да търси отговор на тези и още доста въпроси, които стоят пред издателите, публицистите и потребителите.

Българският интернет портал провежда събитието, с което отбелязва своя четвърт век онлайн, с цел да бъде споделен опит от всяка страна, обвързвана с цифровите медии. Разговорът за изменящата се среда и провокациите пред актуалните медии обрисува последните трендове в издателския бизнес, положителните практики и работещите модели.

Панел I - 25 online
Дискусията ще опише по какъв начин се построи българското уеб пространство, какви провокации преодоляхме през годините и какво ни следва. Как ни оказва помощ анализът на наличието и по какъв начин да се приспособяваме към privacy-first future. Водещ преподавател е генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев . Модератор е оперативният шеф на Dir.bg Иван Брайков . Лектори още са Христо Христов , Георги Линков , Стилян Шишков , Виктор Иванов и Жюстин Томс .

Панел II - Новите модели за доходи на премиум издателите
Сесията е отдадена на източниците на доходи в актуалната публицистика, програматик каналите и новите провокации в връзките сред издателите, рекламодателите и софтуерните колоси. Водещ е ръководителят на борда на шефовете на IAB Europe Константин Камарас . Модератор е изпълнителният шеф на Etarget Bulgaria Христо Николински . Лектори още са Александър Варов , Благовест Йорданов , Зоя Василева и Ани Великанова .

Панел III - Стъпки към бъдещето
Дискусия за новостите, изкуствения разсъдък, факт чекинга, обществените медии. В какво да влагаме - в гении или в технологии? Кои нови артикули и платформи се задават на хоризонта? Водещ преподавател е самостоятелният анализатор Бенедикт Евънс . Модератор е ръководителят на АЕЖ-България Ирина Недева . Лектори още са Георги Караманев , Поля Александрова , Мариана Тодорова и Георги Малчев .

Панел IV - Повече от хиляда думи
За качеството на наличието, новаторските медийни формати, образната и аудио публицистика. За доверието към специалността, за другите аудитории и настройките на младото потомство. Водещ преподавател е Люба Късова , шеф на AKAS, публицист и анализатор. Модератор е програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова . Лектори още са Найден Тодоров , Илияна Захариева , Васил Върбанов и Евгени Димитров .

Как се промени средата в журналистката през последните 25 години? Своите отговори към този момент дадоха:

Проектът се осъществя с поддръжката на:

,,,,,,, ,

Медийни сътрудници на плана са:

Българска телеграфна агенция, Българска национална телевизия, БНР, bTV Media Group, Дарик Радио, списание " Мениджър " и организация " Булфото "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР